Πώς να καθαρίσετε το σώμα από τα παράσιτα στο σπίτι χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες

Πολλά είναι γνωστά για το πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες. Αλλά πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι συνταγές και είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν τα ελμίνθια χρησιμοποιώντας μόνο τις φυσικές συνταγές;

Για πολύ καιρό οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει ευεργετικά βότανα και φυτά για να απαλλαγούν από επικίνδυνους "γείτονες". Αυτή η θεραπεία είναι δημοφιλής μέχρι σήμερα. Υπάρχουν πολλές αποδεδειγμένες συνταγές που θα βοηθήσουν στον καθαρισμό του σώματος και θα απαλλαγούν από τα σκουλήκια για πάντα.

Λαϊκές συνταγές

Ο καθαρισμός του σώματος από παράσιτα στο σπίτι πραγματοποιείται με διάφορες μεθόδους. Για να μπορέσει το σώμα να ξεκινήσει μεταβολικές διεργασίες και να ξεκινήσει τον καθαρισμό, χρειάζεστε:

 • πιείτε 1 ποτήρι κρύο νερό με άδειο στομάχι το πρωί.
 • μην τρώτε ανθυγιεινά τρόφιμα (συνιστάται να περιορίσετε την πρόσληψη πρωτεϊνών και υδατανθράκων, αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε γρήγορα την ελμινθίαση).
 • τρώτε μόνο τα τρόφιμα που έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία.
 • Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας μπαχαρικά, σκόρδο, τζίντζερ, κανέλα και γαρίφαλα.

Το Helminth «φοβάται» διάφορα μπαχαρικά, όπως λέγεται στην Ανατολή, αλλά δεν είναι όλοι οι τύποι παρασίτων τόσο ευαίσθητοι στα μπαχαρικά.

Είναι δύσκολο να βρεθεί μια αποτελεσματική συνταγή που μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα διαφορετικούς τύπους ελμινθών. Εξαιτίας αυτού, συνιστάται να φανταστείτε τι είδους σκουλήκια ζουν στο στομάχι ή τα έντερα. Εάν δεν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες, συνιστάται να κάνετε έναν πολύπλοκο καθαρισμό.

Σκόρδο με γάλα

Βράζουμε 1 λίτρο γάλακτος πάνω σε φωτιά, βάζουμε ένα ολόκληρο σκόρδο σε μια κατσαρόλα, αφήνουμε το γάλα στη φωτιά και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά, μειώνοντας τη θερμοκρασία στο ελάχιστο. Το προϊόν είναι έτοιμο μετά από 20 λεπτά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο και το γάλα για την καταπολέμηση των παρασίτων στα έντερα:

 1. Πίνετε τουλάχιστον 100 ml του φαρμάκου πριν από το φαγητό.
 2. Συνεχίστε τη θεραπεία για 30 ημέρες.
 3. Εάν είναι απαραίτητο, εντατικοποιήστε τη φαρμακευτική θεραπεία.

Το σκόρδο "βοηθά" να απαλλαγούμε από σκουλήκια λόγω των αντιπαρασιτικών, αντισηπτικών και αντιφλεγμονωδών του αποτελεσμάτων.

Μια άλλη παραλλαγή σκόρδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί έναντι παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα. Η μέθοδος απαιτεί τη χρήση χυμού σκόρδου.

Συνταγή:

 1. Ο χυμός σκόρδου πρέπει να φιλτράρεται.
 2. Και μετά ρίχνουμε γάλα σε αυτό.
 3. Βάλτε το φάρμακο σε σκοτεινό μέρος για 20 έως 30 λεπτά και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες.

Πρέπει να πάρετε το προϊόν:

 • 1 ος. Κουτάλι 3 φορές την ημέρα.
 • πορεία θεραπείας από 14 ημέρες έως 1 μήνα ·
 • Μετά από ένα διάλειμμα, θα επιστρέψουμε στη θεραπεία σε 10-14 ημέρες.

Ωστόσο, είναι κατανοητό ότι υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χρήση σκόρδου και ότι μπορεί να προκαλέσει:

 1. καούρα.
 2. δυσπεψία.
 3. διάρροια.

Καστορέλαιο για σκουλήκια

Η χρήσιμη ιδιότητα αυτού του φαρμάκου είναι ότι, όταν χρησιμοποιείται σωστά, βοηθά στον καθαρισμό του σώματος και αντιμετωπίζει τα σημάδια της ελμινθικής εισβολής.

Εφαρμογή καστορέλαιο:

 1. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε καθαρή μορφή.
 2. Ανακατέψτε με κονιάκ.

Ο κάστορας είναι μια καλή θεραπεία για τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα, έχει καθαρτικό αποτέλεσμα και βοηθά στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων "γειτόνων" από τα έντερα. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, είναι καλύτερο να το αναμίξετε με ένα αλκοολούχο ποτό ποιότητας.

Το καστορέλαιο με κονιάκ βοηθά:

 • ακινητοποιεί τα ελμίνθια;
 • τα αφαιρεί φυσικά από το σώμα.

Το καστορέλαιο έχει μια μη πικρή, ευχάριστη γεύση. Όταν συνδυάζεται με αλκοόλ, βοηθά να απαλλαγούμε από διάφορους τύπους σκουληκιών στο σώμα, που βρίσκονται στο ήπαρ ή τα έντερα ενός ατόμου, καθώς και σε άλλα όργανα και συστήματα, μετά από μία μόνο χρήση.

Καστορέλαιο και κονιάκ από συνταγή παρασίτων:

 1. Αξίζει να θερμάνετε πενήντα έως εξήντα χιλιοστόλιτρα μπράντυ σε ένα μπολ.
 2. Βάλτε δύο καστορέλαιο στο αλκοολικό κουτάλι.
 3. Ανακατέψτε τα καλά και πιείτε.

Το αλκοόλ στο κονιάκ βοηθά στην παράλυση των σκουληκιών και το καστορέλαιο αποδυναμώνει τους εντερικούς μύες και προωθεί την αποβολή των σκουληκιών από το σώμα.

Πρόκειται για μια απλή συνταγή που χρησιμοποιείται στη θεραπεία ελμινθίαση και είναι πολύ αποτελεσματική εάν πιστεύουμε ότι οι κριτικές.

Σπόροι κολοκύθας

Σπόροι κολοκύθας κατά των παρασίτων που "ζουν" στα πεπτικά όργανα χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό το φάρμακο είναι από καιρό γνωστό και δημοφιλές και αποτελεσματικό.

Πώς να πάρετε σωστά τους σπόρους κολοκύθας:

 1. Αξίζει να αφαιρέσετε το κέικ από τους σπόρους.
 2. Αφήστε τη λευκή ταινία.
 3. Αλέστε τα πάντα σε μύλο καφέ ή μπλέντερ.
 4. Ανακατέψτε με μέλι.

Αυτό το κουάκερ πρέπει να λαμβάνεται μία φορά την ημέρα το πρωί με άδειο στομάχι πριν από τα γεύματα.

Helminth soda

Μια αποτελεσματική λαϊκή θεραπεία για τα παράσιτα είναι η μαγειρική σόδα, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παιδιών και ενηλίκων. Ένα κλύσμα μπορεί να δοθεί σε ένα παιδί, θα αφαιρέσει σκουλήκια. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία έχει ορισμένες αποχρώσεις.

Κλύσμα με μπέικιν πάουντερ, διαδικαστικοί κανόνες:

 • για να αδειάσετε φυσικά το έντερο.
 • δώστε ένα κλύσμα με μαγειρική σόδα.
 • Κρατήστε το πατημένο για λίγα λεπτά (όσο περισσότερο το καλύτερο).

Ένας ανεξάρτητος κριτικός της διαδικασίας λέει ότι το ψήσιμο με μαγειρική σόδα βοηθά να απαλλαγούμε από τα παράσιτα, αλλά η διαδικασία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται υπερβολικά, καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση της ορθικής επένδυσης.

Σπόροι λιναριού και σπόροι γαρίφαλου για εντερικά σκουλήκια

Σπόροι λιναριού και σπόροι γαρίφαλου από παράσιτα, η συνταγή για το παρασκεύασμα έχει ως εξής:

 1. Αξίζει να κόβετε μπαχαρικά και σπόρους σε μπλέντερ ή μύλο καφέ.
 2. Ανακατέψτε καλά τα μπαχαρικά και τους σπόρους.
 3. Ρίξτε το μέλι πάνω του (για να απαλλαγείτε από την πικρία και την δυσάρεστη επίγευση).

Οι σπόροι λιναριού και οι σπόροι γαρίφαλου κατά των εντερικών παρασίτων είναι καλά φάρμακα. Πρέπει να χρησιμοποιούνται δύο φορές την ημέρα. Αλλά μην ξεχνάτε ότι το φάρμακο έχει ορισμένες αντενδείξεις και είναι ανεκτά ανεκτό.

Επίθεση ελμινθίων και γρασιδιού

Το Wormwood είναι ένα πολύ γνωστό φάρμακο που χρησιμοποιείται κατά των παρασίτων στο σώμα για τον καθαρισμό των εντέρων. Συνιστάται η συλλογή φρέσκων βλαστών, λουλουδιών και στελεχών, ρίχνουμε βραστό νερό πάνω τους και επιμένουμε σε σκοτεινό αλλά δροσερό μέρος. Όταν ο ζωμός είναι έτοιμος, συνιστάται να το στραγγίζετε και να λαμβάνετε 150 γραμμάρια τρεις φορές την ημέρα.

Πώς να φτιάξετε και να πιείτε τσάι βερμούτ:

 • μπορεί να παρασκευαστεί μόνο από αυτό το βότανο.
 • Ανακατέψτε το ξύλο αψιθιάς με ήπια ή άλλα βότανα.
 • Ετοιμάστε ένα μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών.

Χρήση φαρμάκων μαυρίσματος και αψιθιάς:

 1. Μπορείτε να κάνετε αφέψημα με βότανα (χρησιμοποιήστε ξηρές πρώτες ύλες και βραστό νερό).
 2. Πιείτε τα πριν από τα γεύματα ή λίγα λεπτά μετά.

Σχέδιο Wormwood, tansy και γαρίφαλων για τη σωστή απορρόφηση των παρασίτων:

 • Τα βότανα και τα μπαχαρικά αλέθονται σε μύλο καφέ.
 • ρίξτε βραστό νερό πάνω τους.
 • ετοιμάστε ένα δροσερό ζωμό.
 • το φιλτράρει.
 • Το
 • λαμβάνεται σε τμήματα.

Τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αρχική τους μορφή, αλλά οι ιδιότητες γεύσης τέτοιων προϊόντων αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητά.

Μπορείτε να αναμίξετε τη μάζα που λαμβάνεται από γαρίφαλα, αψιθιά και τάνσυ με μέλι, να προσθέσετε τζίντζερ, σκόρδο και κολοκύθα. Αφήστε το ανθελμινθικό μείγμα στο ψυγείο για λίγες ώρες και μετά φάτε ένα κουταλάκι του γλυκού το πρωί με άδειο στομάχι.

χειροβομβίδα σκουληκιών

Οι φλούδες του ροδιού βοηθούν στην «κατάκτηση» της ελμινθίαση και την απομακρύνουν από το σώμα φυσικά και χωρίς προβλήματα. Μπορείτε να το κάνετε με την ακόλουθη συνταγή:

 1. Ξεφλουδίστε τα φρούτα.
 2. αλέστε το (μπορείτε να το ζυμώσετε με τα χέρια σας).
 3. Γεμίστε με ζεστό νερό.
 4. Αφήστε το να μείνει σε σκοτεινό μέρος για 20 λεπτά.
 5. Στραγγίστε και καταναλώστε ταυτόχρονα (όχι περισσότερο από ένα ποτήρι).

Συνιστάται η χρήση ενός τέτοιου παράγοντα για 30 ημέρες, ξεπλένοντάς το με νερό μετά το τέλος της διαδικασίας. Πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα 10 ημερών και, στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Θεραπεία χυμού

Η θεραπεία με φρέσκο ​​χυμό καρότου και λάχανου πραγματοποιείται καθημερινά. Ο φρέσκος χυμός πίνεται σε 150 ml κάθε πρωί με άδειο στομάχι. Οι χυμοί εναλλάσσονται, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο στο χυμό των καρότων και του λάχανου. Αυτό θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των οικιακών θεραπειών.

Αντενδείξεις για λαϊκές συνταγές

Οι συστάσεις εναλλακτικής ιατρικής είναι χρήσιμες, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουν επίσης ορισμένες αντενδείξεις. Δεν συνιστάται η χρήση τέτοιων φαρμάκων εάν:

 • Υπάρχει υπερευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου.
 • ο ασθενής δεν έχει φτάσει ακόμη σε συγκεκριμένη ηλικία (για παιδιά).
 • εγκυμοσύνη ή θηλασμός (θεωρείται σχετική αντένδειξη, αλλά πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία αξίζει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό).

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν λαϊκές συνταγές:

 • με σακχαρώδη διαβήτη.
 • με ασθένειες του αιματοποιητικού συστήματος.
 • με ασθένειες του στομάχου και των εντέρων (σχετική αντένδειξη).
 • με τάση για αλλεργικές αντιδράσεις διαφόρων ειδών.

Εάν υπάρχει αμφιβολία σχετικά με αυτό ή τη θεραπεία, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Ο γιατρός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό φάρμακο και να βελτιώσετε την παραγωγικότητα της θεραπείας. Συχνά χρησιμοποιούνται λαϊκές συνταγές για τη βελτίωση της παραδοσιακής θεραπείας με φάρμακα. Αυτός ο συνδυασμός σας επιτρέπει να αποφύγετε την επαναλαμβανόμενη αυτο μόλυνση και να εξαλείψετε τα σημάδια της ελμινθίαση πολύ πιο γρήγορα.