Καθαρισμός του σώματος από τα παράσιτα στο σπίτι: Μια επισκόπηση των προληπτικών τεχνικών

Πριν από λίγα χρόνια, ο ΠΟΥ συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα με στατιστικά στοιχεία: Αποδείχθηκε ότι περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του κόσμου (περίπου τεσσεράμισι δισεκατομμύρια άνθρωποι) πάσχουν από παρασιτικές ασθένειες. Τα νέα είναι ιδιαίτερα τρομακτικά ότι ο αριθμός που μολύνθηκε επίσημα περιελάμβανε μόνο εκείνους που υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό τεστ, πέρασαν μια ενζυμική ανοσοδοκιμασία και δεν συμμετείχαν στο πείραμα, για παράδειγμα, οι κάτοικοι των επαρχιών που συνδέονται με τα περιφερειακά νοσοκομεία. Μπορεί επομένως να υποτεθεί ότι περίπου το 80-90% του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσει το σώμα από τα παράσιτα. Θα σας πούμε για τα σημάδια της νόσου και θα εξετάσουμε διάφορες γνωστές μεθόδους πρόληψης.

Συμπτώματα παρασιτικών επιδράσεων στο ανθρώπινο σώμα

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο P. Gauguin, ο μεγάλος ιμπρεσιονιστής και άπληστος ταξιδιώτης στα νησιά του Ειρηνικού, αρρώστησε με ελμινθίαση. Τροπικά σκουλήκια, οι προνύμφες των οποίων ο ζωγράφος πέρασε από το νερό, κατοικούσε στο σώμα του καλλιτέχνη και πολλαπλασιάστηκε. Η δηλητηριώδης απόρριψη παρασίτων που έφτασε στον εγκέφαλο προκάλεσε ψευδαισθήσεις χρώματος στον Paul Gauguin, χάρη στο οποίο είδε τον κόσμο ασυνήθιστα πολύχρωμο. Ως αποτέλεσμα, η επίμονη κατάσταση μέθης βοήθησε τον Γάλλο αφέντη να δημιουργήσει ένα μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, ωστόσο, οι τοξίνες που λαμβάνονται από τους ελεύθερους φορτωτές δεν ωφελούν τον οργανισμό ξενιστή. Ως εκ τούτου, συνιστάται να καθαρίζετε τακτικά το σώμα για να το προστατεύετε από παράσιτα σε σταθερές ή οικιακές συνθήκες.

Τα κύρια συμπτώματα μιας παρασιτικής επίθεσης είναι:

 • papular εξάνθημα;
 • ασυνήθιστες αλλεργικές αντιδράσεις.
 • μυϊκός πόνος;
 • βαρύτητα στα δεξιά.
 • ανθυγιεινή όρεξη (ανεξήγητα αδύναμη ή ισχυρή).
 • Μετεωρισμός που σχετίζεται με αυξημένη παραγωγή φυσικού αερίου.
 • προβλήματα στα κόπρανα (διάρροια, δυσκοιλιότητα);
 • συνεχώς αυξανόμενη βασική θερμοκρασία.
 • Αναιμίες ανεπάρκειας B12 και F;
 • οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις.
 • Διαταραχές στον νυχτερινό ύπνο (ειδικά στη λεγόμενη ώρα του Ταύρου, δηλαδή από ένα έως τρία).
 • αυξημένος ενθουσιασμός, νευρικότητα, απώλεια ενέργειας.

Εάν παρατηρήσετε τουλάχιστον ένα από τα πιθανά σημεία ελμινθίαση, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας!

Ποιος αντενδείκνυται για την αφαίρεση παρασίτων από το σώμα;

Απαγορεύεται η ανεξάρτητη συμμετοχή στην πρόληψη των μυκήτων και άλλων παρασιτικών ασθενειών:

 • Άτομα με εξασθενημένη ανοσία (συμπεριλαμβανομένων ατόμων με οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις).
 • άτομα με φλεγμονώδεις διεργασίες ή πέτρες στα όργανα του εκκριτικού συστήματος.
 • γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας.
 • έγκυος;
 • θηλάζουσες μητέρες;
 • λειτουργούσαν ασθενείς κατά τη φάση ανάρρωσης.
 • Διαβητικοί και άλλοι ασθενείς με ενδοκρινολογικές διαταραχές.
 • άτομα που βρίσκονται στο στάδιο επιδείνωσης χρόνιων παθήσεων.
 • άτομα με καρκίνο.

Ακόμα και για εκείνους των οποίων η κατάσταση υγείας είναι φυσιολογική και δεν έχουν αυστηρές αντενδείξεις, σας συνιστούμε να υποβληθείτε σε ιατρική εξέταση στο σπίτι πριν από τον καθαρισμό και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με προληπτικά μέτρα προστασίας από τα παράσιτα δεν έχουν βλάψει τα κύρια συστήματα αμαξώματος.

Προετοιμασία καθολικής εκκαθάρισης

Πριν δηλώσετε πόλεμο εναντίον ελμινθών και άλλων παρασίτων, πρέπει να κάνετε κάποια προκαταρκτική εργασία:

 1. Κρατήστε ένα ημερολόγιο παραπόνων (εισαγάγετε πληροφορίες σχετικά με καταγγελίες σε ένα σημειωματάριο εντός δύο έως τεσσάρων εβδομάδων και υποδείξτε πότε συνέβησαν)
 2. Εκτελέστε έναν ενζυμικό ανοσοπροσδιορισμό και συζητήστε τα συμπτώματά σας και τα αποτελέσματα των δοκιμών με έναν εξειδικευμένο θεραπευτή.

  Εάν οι εξετάσεις είναι θετικές, πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας για περαιτέρω εξετάσεις και ιατρική περίθαλψη.

 3. Ομαλοποιήστε την πρόσληψη νερού, η οποία σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα συνεπάγεται ημερήσια πρόσληψη 2, 5 λίτρων καθαρού υγρού.
 4. Αφαιρέστε από τη διατροφή τροφές και ποτά που εμποδίζουν τον καθαρισμό του σώματος (λουκάνικα, προϊόντα τηγανητού κρέατος, προϊόντα αλευριού, καραμέλες ραφιναρισμένης ζάχαρης, ζαχαρούχα ποτά με βαφές και διοξείδιο του άνθρακα, αλκοόλ).

Επισκόπηση κοινών αντιπαρασιτικών τεχνικών

Η πρόληψη της προσβολής από μύκητες, επιβλαβή μικρόβια και σκουλήκια είναι εύκολη εάν ακολουθείτε τις οδηγίες έμπειρων επαγγελματιών. Υπάρχουν πολλοί θεραπευτές μεταξύ των συγγραφέων βιβλίων για την καταπολέμηση πρωτόγονων εισβολέων.

 • Η πρώτη μέθοδος του εναλλακτικού ασκούμενου, Hilda Clark, περιλαμβάνει μαθήματα μακράς διάρκειας καθαρισμού - 12 μήνες το καθένα. Ο γιατρός προτείνει ότι οι ενήλικες πίνουν 15 καρύδια αλκοολούχο βάμμα την ημέρα. Ένα συμπλήρωμα διατροφής από πράσινα κέλυφος και 500 ml βότκας ή ιατρικού αλκοόλ εγχύεται για ένα μήνα. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι 2 κουταλάκια του γλυκού ανά 100-150 ml νερού, αλλά πρέπει να επιτευχθεί σταδιακά, ξεκινώντας με 1 σταγόνα διαλύματος ανά 100 ml υγρού και προσθέτοντας 1 σταγόνα βάμμα καθημερινά.
  Τα παρασκευάσματα με βάση το αλκοόλ μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη συγκέντρωση. Επομένως, η τεχνολογία δεν είναι κατάλληλη για άτομα που κάνουν κοινωνικά υπεύθυνη εργασία ή οδήγηση.
  Η δεύτερη μέθοδος του Dr. Το Clarke παρουσιάζεται επίσης ως ένα έτος μαθημάτων. Για να καθαρίσει το σώμα και να το προστατεύσει από τα παράσιτα στο σπίτι, ο Καναδάς προτείνει την προετοιμασία μιας σκόνης από ξηρό σκουλήκι. Ο συγγραφέας συνιστά να το πίνετε με άφθονο δροσερό, καθαρό νερό. Η πορεία της θεραπείας ξεκινά με μισό κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βότανο ανά ποτήρι υγρού, ενώ η δοσολογία του σκουλήκι αυξάνεται σταδιακά και φτάνει τα 3, 5 κουταλάκια του γλυκού. Μετά από αυτό, ο ασθενής επιστρέφει στα αρχικά 2 έως 2, 5 γραμμάρια του βοτάνου που παίρνει μέχρι το τέλος της θεραπείας.
  Τα πικρά φύλλα αψιθιάς μπορούν να προκαλέσουν μυϊκές κράμπες και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, η σκόνη είναι επιβλαβής κατά τη διάρκεια του θηλασμού: επηρεάζει τη γεύση του μητρικού γάλακτος.

 • Ο παραδοσιακός θεραπευτής προτείνει νηστεία προκειμένου να καθαρίσει συστηματικά το σώμα και να αποτρέψει την εμφάνιση παρασίτων χωρίς τη βοήθεια ναρκωτικών. Πιστεύει ότι μπορείτε να προστατευτείτε από ελμινθούς και άλλα παράσιτα: αρκεί να κάνετε μαθήματα πέντε ημερών χωρίς φαγητό κάθε 2-3 μήνες.
  Επιπλέον, ο δημοφιλής της εναλλακτικής ιατρικής πιστεύει ότι οι παρασιτικές λοιμώξεις μπορούν να αποφευχθούν με τη βοήθεια της θεραπείας ούρων. Ωστόσο, οι περισσότεροι σύγχρονοι γιατροί αντιμετωπίζουν αυτήν την τεχνική αρνητικά, γι 'αυτό δεν συνιστούμε τη χρήση ούρων ως θεραπεία.

 • Η μέθοδος καθαρισμού της παραδοσιακής θεραπείας, η οποία έχει δημιουργήσει πολλά βιβλία και φυλλάδια σχετικά με τη φυσική επούλωση του σώματος, είναι μια ολοκληρωμένη πορεία που περιλαμβάνει τη λήψη φυσικών ανθελμινθίων και τη χρήση κλύσματος για πλήρη προστασία έναντι της giardia και άλλων παρασίτων.
  Σας συνιστούμε να αντιμετωπίζετε αυτήν την τεχνική αποκλειστικά ως διαφορετική μέθοδο αποτοξίνωσης και να συμβουλευτείτε γιατρό σε περίπτωση ασθένειας, καθώς η αυτοθεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες.
  Η θεραπεία αποτελείται από 3 φάσεις: Πρώτον, ο ζωμός σκουληκιών χρησιμοποιείται για την προστασία από σκουλήκια και μαστιγωτά, που είναι σε ποσότητα 1 κουταλιά της σούπας βότανα ανά 1 ποτήρι ζεστό (80 -90 μοίρες) νερό, επιμείνετε μια ώρα και πιείτε δύο φορές την ημέρα. Το δεύτερο βήμα είναι να πίνετε τσάι φτιαγμένο από τα πράσινα μέρη του χαμομηλιού, ήπια άνθη, και ένα μείγμα από φλοιό βελανιδιάς και θαλάσσιου buckthorn. Η συλλογή, στην οποία όλα τα συστατικά παρουσιάζονται σε ίσες αναλογίες, παρασκευάζεται για 8-10 ώρες σε κεραμικό δοχείο και 100 ml πίνεται, συλλαμβάνοντας τα με σπόρους κολοκύθας. Λίγες ώρες αργότερα, ο συγγραφέας της τεχνικής συνιστά τη χρήση αλάτων Epsom ως καθαρτικό. Το τρίτο μέρος της θεραπείας πραγματοποιείται για την πρόληψη της μόλυνσης του ήπατος με βδέλλες και προνύμφες Ascaris. Ο θεραπευτής προτείνει να πάρετε ένα χολερετικό στην αρχή της συνεδρίας, στη συνέχεια να ζεσταθεί το συκώτι (εφαρμόζοντας ένα θερμό μαξιλάρι θέρμανσης στη δεξιά πλευρά) και να πιείτε 200 ml ψυχρού πιεσμένου ελαιολάδου και φρέσκο ​​χυμό λεμονιού στο τέλος.Μεταξύ των σταδίων καθαρισμού του σώματος από παράσιτα, ο θεραπευτής συνιστά τη χρήση κλύσματος 200 ml σκόρδου. Ωστόσο, το ξέπλυμα των εντέρων με καύσιμο νερό είναι ένας σκληρός τρόπος να επηρεαστεί η γαστρεντερική μικροχλωρίδα. Συνιστούμε λοιπόν την αποφυγή τέτοιων πειραμάτων στο σώμα.

 • Αυτή η μέθοδος είναι ανάλογη με την καναδική μέθοδο του H. Clark, αλλά βασίζεται σε ένα λιγότερο εξωτικό προϊόν. Η συλλογή, αποτελούμενη από θρυμματισμένα άνυδρο άνθη, θρυμματισμένα φύλλα πικρού σκουληκιού και σκόνη γαρίφαλου σε αναλογία 3: 1: 1, 5, χρησιμοποιείται σε μικροδοσολογίες με τη μορφή καψουλών ζελατίνης με περίπου 1, 75 g βοτάνων. Κατά τη διάρκεια μιας διάρκειας δέκα ημερών για τον καθαρισμό τοξινών και την προστασία από τα παράσιτα, ο γιατρός συνιστά τη λήψη 1 κάψουλας 3 φορές την ημέρα και 3 κάψουλες μία φορά την εβδομάδα για τον επόμενο χρόνο για τη συντήρηση του σώματος.
  Η τεχνολογία δεν είναι κατάλληλη για πάσχοντες από αλλεργίες, παιδιά, ασθενείς με ανοσοκατεσταλμένους, ασθενείς με γαστρεντερολογικές διαγνώσεις και ηλικιωμένους. Τα δηλητήρια που περιέχονται σε μικρές δόσεις σε wormwood και tansy μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά αυτές τις ομάδες ανθρώπων.

 • Η αντιπαρασιτική θεραπεία από έναν δημοφιλή γιατρό είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προστατευτείτε από τα ελμίνθια. Ως μέρος της θεραπείας, ένα αλκαλικό περιβάλλον δημιουργείται στα όργανα του πεπτικού σωλήνα, το οποίο είναι άβολο για τα σκουλήκια, καθιστώντας το ανθρώπινο σώμα ένα ακατάλληλο μέρος για παράσιτα. Ο καθηγητής προτείνει να πίνετε ένα αδύναμο διάλυμα σόδας τσαγιού. Ταυτόχρονα, η συγκέντρωση της ουσίας αλλάζει κατά τη διάρκεια της επταήμερης πορείας: την πρώτη ημέρα, 1, 5 g σκόνης χύνεται σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, τη δεύτερη και τρίτη ημέρα, χύνονται 0, 75 g σόδας το φλιτζάνι, και από την 4η ημέρα έως το τέλος η επεξεργασία αραιώθηκε 3, 5 g όξινου ανθρακικού νατρίου σε 200 ml νερού.
  Λάβετε υπόψη ότι η μαγειρική σόδα είναι ένα επιθετικό φάρμακο που μπορεί να καταστρέψει την υγιή γαστρεντερική μικροχλωρίδα και ακόμη και να προκαλέσει έλκη. Μην παρακολουθείτε μαθήματα έως ότου λάβετε έγκριση από το γιατρό σας!
  Προκειμένου να απομακρυνθούν τα παράσιτα από τον μολυσμένο οργανισμό, ο γιατρός συνιστά να δώσει στον ασθενή ένα κλύσμα καθαρισμού με σόδα και χυμό λεμονιού. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε την κατ 'οίκον θεραπεία για ελμινθίαση, μυκόζες κ. λπ.

Παρόλο που κάθε μια από τις μεθόδους που παρουσιάζονται έχει ανεμιστήρες, στη θεραπεία της ελμινθίαση δεν πρέπει να καταφεύγετε σε παραϊατρικά μέσα. Οι τεχνικές που παρουσιάζονται παραπάνω είναι μόνο προφυλακτικές. Ταυτόχρονα, κανένα από αυτά δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, ηλικιωμένους και άτομα με χρόνιες και οξείες ασθένειες!

Ιατρική περίθαλψη

Συνιστάται ναρκωτικά για να απαλλαγείτε από τη γαριαδίαση, την τρυπανοσωμίαση, την αμιβίαση, την τριχομανέλλωση, την ελμινθίαση και άλλες παρασιτικές ασθένειες όταν ένα άτομο προσπαθεί να θεραπεύσει την ασθένεια γρήγορα και αποτελεσματικά. Οι θεραπευτές σε αυτές τις καταστάσεις συνήθως συνταγογραφούν πρώτα εντεροπροσροφητικά για την προετοιμασία του εντέρου. Στη συνέχεια, στους ασθενείς συνταγογραφούνται ανθελμινθικά, τα οποία είναι απαραίτητα για τον εντατικό καθαρισμό του σώματος από τα παράσιτα. Αφού απαλλαγούν από επιβλαβή σκουλήκια και πρωτόζωα, οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να αναρρώσουν. Ως εκ τούτου, οι γιατροί τους συνταγογραφούν βιταμίνες, ηπατοπροστατευτικά και φάρμακα για τη διατήρηση της υγιούς μικροχλωρίδας του στομάχου και των εντέρων.

Παρά τη διαθεσιμότητα φαρμάκων, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε την κλινική ακόμη και πριν χρησιμοποιήσετε τα πιο απλά. Ο γιατρός θα καθορίσει τη σωστή δοσολογία και θα κάνει τη θεραπεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και βολική. Τα πιο σύνθετα φάρμακα μπορεί να έχουν παρενέργειες, οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις συνιστώνται για εσωτερική χρήση.

Παραδοσιακή ιατρική

Οι θεραπείες στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της άμυνας του σώματος. Δεν απομακρύνουν τους μύκητες, τα βακτήρια και τα σκουλήκια, αλλά μερικά από αυτά σας εμποδίζουν να αρρωστήσετε. Οι πιο δημοφιλείς συνταγές:

 • τριμμένο σκόρδο (μια κουταλιά της σούπας λαχανικά αναμιγνύεται με 20 ml κρύου χυμού λεμονιού ή βράζεται σε μια κούπα 200 γραμμαρίων γάλακτος και πίνεται με άδειο στομάχι).
 • κονιάκ και καστορέλαιο (για 5 ημέρες στις 5: 00 μ. μ. πάρτε 30-50 ml αλκοολούχου ποτού σε θερμοκρασία δωματίου και στις 7: 00 μ. μ. 30-50 ml καστορέλαιο);
  Η τεχνική απαγορεύεται αυστηρά τόσο για τους οδηγούς οχημάτων όσο και για άτομα με αυξημένη νευρική διέγερση, καθώς το αλκοόλ είναι ένα ισχυρό ψυχοδιεγερτικό.
 • Σπόροι κολοκύθας (οι μεγάλοι μη ψημένοι σπόροι τρώγονται με άδειο στομάχι, 10-20 κομμάτια το καθένα).
 • Φυτικά παρασκευάσματα (καλέντουλα, κύμινο, αθάνατο, St. John's wort υπάρχουν ως μέσα μαγειρέματος τσαγιού και ποτού στο σπίτι για τον καθαρισμό των εντέρων και την προστασία από διάφορα παράσιτα, 250 ml δύο φορές την ημέρα).
 • ξινοί χυμοί (ένα φρεσκοστυμμένο ρόφημα φτιαγμένο από μήλα, λάχανο, ρόδι ή σταφύλια καταναλώνεται μετά τα γεύματα για να προστατεύσει τον οργανισμό από επιθέσεις από giardia και αμόμπα)

Η αντιπαρασιτική προφύλαξη αποτελεί σημαντικό μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά η επιλεγμένη μέθοδος πρέπει να είναι ασφαλής. Εξετάστε πιθανές αντενδείξεις για φάρμακα και τονωτικά και μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε γιατρό.