Λαϊκές θεραπείες για τα παράσιτα στο σώμα

Λαϊκές θεραπείες για την αφαίρεση παρασίτων από το σώμα

Τώρα υπάρχουν πολλά φάρμακα που θα βοηθήσουν στην γρήγορη απομάκρυνση των σκουληκιών από το ανθρώπινο σώμα. Αλλά κάθε φαρμακολογικός παράγοντας έχει τα δικά του σημαντικά μειονεκτήματα. Δεδομένου ότι ορισμένα φάρμακα μπορεί να είναι τοξικά για τον άνθρωπο, εάν ληφθούν λανθασμένα, τα ηπατικά κύτταρα καταστρέφονται και η πεπτική οδός διαταράσσεται.

Επομένως, οι γιατροί βρήκαν μια ελαφρώς διαφορετική διέξοδο, για παράδειγμα να κάνουν θεραπεία με τη βοήθεια της συμβατικής ιατρικής. Επειδή εάν προετοιμάσετε σωστά τη συνταγή και τηρήσετε την προβλεπόμενη δοσολογία, μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα τα παράσιτα από το σώμα και να μην βλάψετε τον εαυτό σας.

Θεραπεία των παρασίτων με λαϊκές θεραπείες σε ενήλικες

Όλες οι λαϊκές συνταγές που δίνονται σε αυτό το άρθρο πρέπει να προετοιμάζονται στο σπίτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστά αφέψημα ή βάμματα ως θεραπεία. Χυμοί, διαλύματα και αλοιφές από φαρμακευτικά φυτά βοηθούν επίσης καλά στην ελμινθίαση.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, πρέπει να γνωρίζετε ορισμένες αρχές:

  • Πρώτα απ 'όλα, είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν δυσμενείς συνθήκες για πολλαπλασιασμό των παρασίτων. Ως εκ τούτου, στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που έχουν πικρή ή όξινη σύνθεση. Τα παράσιτα δεν ανέχονται τέτοια συστατικά και επομένως πεθαίνουν. Από τα πιο συνηθισμένα φυτά, τα ήσυχα, ρόδια, σκόρδο, ακόμη και σπόροι κολοκύθας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σκοτώσουν γρήγορα τα παράσιτα.
  • Το δεύτερο στάδιο είναι η άμεση καταστροφή των παρασίτων. Επομένως, κατά τη θεραπεία, πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο εκείνα τα φαρμακευτικά βότανα που περιέχουν τοξικά συστατικά. Φυτά όπως το αψιθιά ή το τανσάι, έχουν αποδείξει την αξία τους.
  • Το τρίτο στάδιο είναι σημαντικό - πρέπει να ενισχύετε συνεχώς το σώμα σας, δηλαδή να αυξάνετε την ασυλία. Είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε στη διατροφή όσο το δυνατόν περισσότερες βιταμίνες. Βιταμίνες μπορούν να βρεθούν, για παράδειγμα, σε καρότα, εσπεριδοειδή, βότανα και άλλα τρόφιμα.
  • Όπως λένε οι γιατροί, ένα αντισηπτικό αποτέλεσμα είναι απαραίτητο εδώ. Επομένως, ο ασθενής πρέπει να σφάζονται προϊόντα, π. χ. Συμπεριλάβετε, για παράδειγμα, κρεμμύδια ή σκόρδο.
  • Το τελευταίο βήμα είναι να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το ανθρώπινο σώμα το συντομότερο δυνατό. Επομένως, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε συνταγές που έχουν καλό καθαρτικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, είναι κατάλληλη μια συνταγή φτιαγμένη από κουλουράκι, ραβέντι ή κολλιτσίδα.

Τώρα ας δούμε τις κοινές συνταγές για τα παράσιτα.

Συνταγές για ελμινθίαση

Τα φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπεία, αλλά απλά πρέπει να ξέρετε ποια. Ως εκ τούτου, εδώ είναι τα TOP φυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν με την ελμινθίαση.

Ο Τάνσι τα πήγε καλά. Ως θεραπεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο λουλούδια, αλλά και το ίδιο το γρασίδι. Το φυτό έχει ένα εξαιρετικό φάσμα ανθελμινθικών επιδράσεων, οπότε ταιριάζει καλά με τα λάμπλια, τα σκουλήκια και τα σκουλήκια.

Ως θεραπεία, οι γιατροί συνιστούν την προετοιμασία μιας τέτοιας συνταγής, αλλά μόνο εάν δεν έχετε αλλεργική αντίδραση στη σύνθεση της συνταγής.

Για να προετοιμάσετε το βάμμα, χρειάζεστε 2 κουταλιές της σούπας του φαρμακευτικού φυτού, ρίξτε νερό πάνω του και επιμείνετε. Κατά κανόνα, πρέπει να περάσετε μια ώρα. Στη συνέχεια, στραγγίστε καλά και ξεκινήστε τη θεραπεία. Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας πριν από τα γεύματα, αλλά όχι περισσότερο από 30 λεπτά πριν από τα γεύματα.

Το δεύτερο φυτό είναι γνωστό σε πολλούς - το σκουλήκι. Βοηθά στην απομάκρυνση της ταινίας, της λάμπας, από το ανθρώπινο σώμα. Για θεραπεία, πρέπει να προετοιμάσετε ένα αλκοολικό βάμμα στο σπίτι. Μπορείτε να ρωτήσετε τον γιατρό πώς ακριβώς παρασκευάζεται.

Ένα νόστιμο και ταυτόχρονα πολύ χρήσιμο ρόδι που θα σας βοηθήσει επίσης να λύσετε προβλήματα παρασίτων. Το ρόδι δεν αφαιρεί όλα τα παράσιτα, μόνο τα σκουλήκια και τα επίπεδα παράσιτα. Για θεραπεία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα του φρούτου. Πρώτα παρασκευάστε σε βραστό νερό, τότε μπορείτε να το πάρετε.

Είπαμε παραπάνω ότι οι σπόροι κολοκύθας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για θεραπεία. Υπάρχουν πολλές συνταγές με βάση αυτό το συστατικό, οπότε εδώ είναι η πιο αποτελεσματική. Επιλέξτε, ξεφλουδίστε και απλώς φάτε σπόρους με πράσινο δέρμα. Η θεραπεία με αυτή τη μέθοδο είναι μακροχρόνια και μπορεί να διαρκέσει 10-15 ημέρες.

Για ένα γρήγορο αποτέλεσμα, το μέλι μπορεί να συμπεριληφθεί στη λαϊκή θεραπεία. Για παράδειγμα: Ανακατέψτε τους σπόρους με μέλι και βραστό νερό σε αναλογία: 300 γραμμάρια σπόρων, 100 γραμμάρια φυσικού μελιού και 50 ml νερού. Πιείτε σε μικρές μερίδες.

Το σκόρδο είναι μια άλλη θεραπεία παρασίτων. Το σκόρδο και τα κρεμμύδια είναι καλά για πολλές ασθένειες, το κύριο πράγμα είναι να προετοιμάσετε σωστά τη συνταγή. Το σκόρδο μπορεί να συμπεριληφθεί σε καθημερινά γεύματα και βάμμα από κρεμμύδια. Βάλτε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε θερμό, αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 10 ώρες. Πίνετε σε μικρές μερίδες το πρωί με άδειο στομάχι.

Θεραπεία των παρασίτων με λαϊκές θεραπείες σε παιδιά

Ορισμένες συνταγές που διαβάζουν οι ίδιοι οι ασθενείς στο Διαδίκτυο δεν βοηθούν κατά των παρασίτωνΤις περισσότερες φορές μπορείτε να βρείτε την ακόλουθη θεραπεία σε φόρουμ:

  • Οι άνθρωποι αρχίζουν να πίνουν ενεργά τσάι χαμομηλιού.
  • Πάρτε φυτικά έλαια από το στόμα.
  • Τρώτε μόνο φρούτα ή λαχανικά.

Αυτές οι θεραπείες από μόνες τους δεν θα σας βοηθήσουν. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια ολοκληρωμένη εναλλακτική θεραπεία.

Στα παιδιά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο σπιτικές συνταγές για θεραπεία, τις οποίες ένας γιατρός πρέπει να σας συνταγογραφήσει. Επιπλέον, εάν ένα παιδί σε μια οικογένεια μολυνθεί με ελμινθίαση, πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, το παιδί πρέπει να αλλάξει σε χορτοφαγική διατροφή και να πάρει καθαρτικές συνταγές από φαρμακευτικά φυτά.

Τοπική θεραπεία των σκουληκιών

Το πιο συνηθισμένο παράσιτο είναι οι σκουλήκια. Εμφανίζονται συχνά μόνο στην παιδική ηλικία. Για να βοηθήσετε ένα παιδί, πρέπει να γνωρίζετε τα ίδια τα παράσιτα. Έτσι, η διάρκεια ζωής των pinworms είναι μερικές εβδομάδες. Έτσι, εκτός εάν ληφθούν γρήγορα μέτρα, τα παράσιτα έχουν χρόνο να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

Σύμφωνα με τις λαϊκές μεθόδους, το λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παιδική ηλικία. Μουλιάστε μια βαμβακερή μπάλα σε λάδι και κλείστε τον πρωκτό. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται μόνο τη νύχτα.

Ως προληπτικό μέτρο, οι γονείς πρέπει να σιδερώσουν καλά τα ρούχα του παιδιού, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας τον ατμό. Μην αφήνετε το παιδί σας να γλείψει τα δάχτυλά, τα χέρια ή τα παιχνίδια του.

Ελαιογραφίες

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα έλαια χρησιμοποιούνται ως θεραπεία. Στην παιδική ηλικία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: λιναρόσπορο, ιπποφαές, κάνναβη ή, για παράδειγμα, γάλα γαϊδουράγκαθου. Υπάρχουν άλλα έλαια για τα οποία οι γιατροί συνταγογραφούν ένα παιδί για το οποίο θα σας πει ο γιατρός.

Τι να κάνετε με το βούτυροΜπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε μαγειρεμένο φαγητό ή να υγραίνεται με βαμβάκι όπως περιγράφεται παραπάνω.

Σπόροι κολοκύθας

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε παιδικές θεραπείες. Αυτό το υπέροχο προϊόν περιέχει μια υπέροχη ουσία που ονομάζεται cucurbitin. Αυτή η ουσία βοηθά στην γρήγορη απομάκρυνση των ελμινθών από το σώμα του παιδιού. Αλλά το πιο σημαντικό, πρέπει να γνωρίζετε τη θεραπευτική αγωγή. Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί είναι κάτω των 7 ετών, αρκεί να καταναλώνουμε 150 γραμμάρια σπέρματος. Εάν το παιδί σας είναι άνω των 7 ετών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 300 γραμμάρια.

Η σόδα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε φάρμακα. Βοηθά στη δημιουργία ενός αλκαλικού περιβάλλοντος στο έντερο. Τα παράσιτα δεν μπορούν να βρεθούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον, επομένως πεθαίνουν γρήγορα. Οι γιατροί συστήνουν στα παιδιά να κάνουν κλύσμα. Η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να είναι μία εβδομάδα.

Φυσικά, τα παιδιά δεν τους αρέσουν αυτό το προϊόν, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την υγεία των παιδιών. Το σκόρδο βοηθάει πολύ. Εάν το παιδί δεν μπορεί να καταπιεί το σκόρδο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κλύσμα.

Θεραπεία των παρασίτων με λαϊκές θεραπείες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πολλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ως εκ τούτου, οι γιατροί προτείνουν να δοκιμάσετε διαφορετικά τρόφιμα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και για τα παιδιά, μπορείτε να δοκιμάσετε σπόρους κολοκύθας στη θεραπεία.

Επιτρέπεται επίσης ο χυμός παντζαριών. Είναι απαραίτητο να πίνετε 1 κουταλιά της σούπας καθημερινά. Η θεραπεία με τεύτλα μπορεί να διαρκέσει έως και μια εβδομάδα.

Το καρπούζι βοηθά επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με ελμινθίαση. Αλλά δεν πρέπει να παρασυρθείτε με μια τέτοια λιχουδιά, καθώς υπάρχει πολύ υγρό σε αυτό και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό οίδημα.

Ως εκ τούτου, μπορεί να αντικατασταθεί με ένα υπέροχο φρέσκο ρόδι, για παράδειγμα, το οποίο όχι μόνο απομακρύνει τα παράσιτα, αλλά επίσης αυξάνει την αιμοσφαιρίνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι γιατροί μπορεί να συστήσουν τη χρήση βακκίνιων ή βαλεριάνας για θεραπεία. Τέτοια τσάγια μπορούν απλά να πίνουν καθαρά. Τα φυτικά βότανα βοηθούν να απαλλαγούμε από τα παράσιτα, ειδικά επειδή έχουν ήπιο φάσμα δράσης και δεν βλάπτουν το έμβρυο και τη μητέρα.

Λαϊκές θεραπείες για την πρόληψη των παρασίτων

Τώρα ξέρετε πώς και με τι να θεραπεύσετε από τη συμβατική ιατρική. Αλλά μην ξεχνάτε τα προληπτικά μέτρα. Τα προληπτικά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται δύο φορές το χρόνο. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν πρέπει να πίνετε κανένα φάρμακο, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με την παραδοσιακή ιατρική.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πικρό ξύλο αψιθιάς για να καθαρίσετε το σώμα σας. Τα παράσιτα απλά δεν αντέχουν αυτή τη μυρωδιά, επομένως αυτή η θεραπεία είναι αποτελεσματική. Επιπλέον, αυτή η μέθοδος θεραπείας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην παιδική ηλικία. Αλλά δεν μπορεί κάθε παιδί να καταπιεί βάμματα βερμούτ.

Η κύρια θεραπεία

Η καθορισμένη πορεία θεραπείας έχει σχεδιαστεί για μια εβδομάδα. Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή με πικρό βερμούτ θα χρειαστείτε περίπου 100-200 γραμμάρια, αλλά χρησιμοποιείτε μόνο το βότανο στεγνό. Πρέπει να το αλέσετε καλά σε σκόνη.

Τώρα για τις πρώτες τρεις ημέρες πρέπει να πάρετε την προετοιμασμένη σκόνη για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να τηρείται η συχνότητα των 2, 5 ωρών. Η δόση που λαμβάνεται δεν πρέπει να υπερβαίνει ένα κουταλάκι του γλυκού.

Όχι μόνο θα πιείτε τη σκόνη, αλλά μπορείτε επίσης να πιείτε το μείγμα με άφθονο νερό ή χυμό. Η δεύτερη επιλογή είναι να διαλύσετε τη σκόνη σε νερό και να πιείτε ένα ποτήρι 200 ml.

Από μια τέτοια συνταγή, ο ασθενής θα έχει επίσης πολλή ενέργεια. Επομένως, μπορείτε να το κάνετε χωρίς βιταμίνες.

Αυτό δεν είναι το σύνολο της θεραπείας, για τις επόμενες 4 ημέρες είναι απαραίτητο να πάρετε τη σκόνη σε διαφορετική συχνότητα - μία φορά κάθε 4 ώρες. Συχνά οι γιατροί συστήνουν στα παιδιά με ελμινθίαση να καθαρίζουν κλύσματα με βάση το πικρό ξύλο.

Παρά τις παραπάνω συνταγές, πρέπει επίσης να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή. Μην τρώτε πολλά τηγανητά και αλμυρά τρόφιμα. Περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή.