Πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές μεθόδους

Τι σημαίνει όταν πρόκειται για παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα; Στην ιατρική, τα παράσιτα ονομάζονται διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί που, όπως τα παράσιτα, βρίσκονται εντός ή εκτός του ξενιστή τους και λαμβάνουν καλή διατροφή από αυτό.

Αυτά τα παράσιτα περιλαμβάνουν μια μεγάλη οικογένεια παθογόνων που προκαλούν μολυσματικές, σωματικές και παρασιτικές ασθένειες στον άνθρωπο: σκουλήκια (σκουλήκια), ιούς, μύκητες, έντομα, βακτήρια, πρωτόζωα, rickettsiae και άλλα.

Τα παρασιτικά νοσήματα στον άνθρωπο προκαλούνται από αρθρόποδα, ελμίνθους, πολυκύτταρα παράσιτα και πρωτόζωα - πλασμωδία, λάμπλια, τριχομόνες και τοξόπλασμα.

Ο μηχανισμός μετάδοσης παθογόνων παρασιτικών ασθενειών

Τα παράσιτα από το εξωτερικό περιβάλλον μπαίνουν στο ανθρώπινο σώμα με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, τα ελμίνθια εισέρχονται στον πεπτικό σωλήνα από βρώμικα χέρια, κακώς πλυμένα λαχανικά, χόρτα, μούρα και φρούτα. Αφού εισάγει μερικά ή άλλα παράσιτα στο σώμα, ένα άτομο αρχίζει να πάσχει από ασκηρίαση, τοξοκαρίαση, εντεροβίαση, εχινοκοκκίαση, κυψελιδική. Στο περιβάλλον, οι προνύμφες και τα αυγά των παρασίτων βρίσκονται συχνά σε νερό ή έδαφος μολυσμένο με κόπρανα.

Σε χαμηλές θερμοκρασίες ή ξήρανση, τα παράσιτα δεν πεθαίνουν, διατηρούν τη βιωσιμότητά τους για πολλά χρόνια. Τα μικρά παιδιά μολύνονται μέσω επαφής με μολυσμένα παιχνίδια, ρούχα και άμμο από λάκκους άμμου. Ο υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης παρασιτικών ασθενειών παρατηρείται σε εκείνους που προτιμούν να δοκιμάσουν τα πάντα.

Και επίσης μεταξύ εκείνων που αγνοούν την προσωπική και βιομηχανική υγιεινή. Οι ταινίες χοιρινού και βοείου κρέατος (τενιάση και παντελόνι teniarin) εισέρχονται στον πεπτικό σωλήνα μέσω του στόματος με προϊόντα κρέατος που δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία. Τα ψάρια που δεν έχουν υποστεί επαρκή θερμική επεξεργασία ή έχουν αλατιστεί ελαφρώς μπορούν να μολυνθούν με τις προνύμφες του fluke (τον αιτιολογικό παράγοντα της οπτορχίας) και ένα ευρύ χαρτοταινίο. Το ίδιο ισχύει και για τα αυγοτάραχα.

Σε ορισμένες χώρες με ζεστά και υγρά κλίματα, ορισμένα παράσιτα (filaria και dirofilaria) μεταδίδονται μέσω των δαγκωμάτων των κουνουπιών, των κροτώνων, των κουνουπιών και των ψύλλων. Στην ιατρική υπάρχει ένα τέτοιο όνομα - επανεμφάνιση. Αυτή είναι μια κατάσταση επανεμφάνισης με παράσιτα ανθρώπων που έχουν τη συνήθεια να δαγκώνουν τα νύχια τους. Οι ιατρικές στατιστικές λένε ότι κάθε άτομο στη γη βιώνει μια παρασιτική εισβολή τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, κυρίως στην ηλικία των 14.

Παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα - συμπτώματα ασθενειών

Σήμερα, η ιατρική επιστήμη διαθέτει δεδομένα για 250 τύπους ελμινθών που παρασιτούν το δέρμα ενός ατόμου, το πεπτικό σύστημα, τους ιστούς και τα εσωτερικά όργανα. Ενώ βρίσκονται στα έντερα, προκαλούν οξύ πόνο ποικίλης έντασης και δυσφορία στην κοιλιακή κοιλότητα. Σε αυτή τη βάση, ο ασθενής θα παρουσιάσει ναυτία, έμετο, συχνά κόπρανα με κακή μορφή ή δυσκοιλιότητα.

Τα ελμινθία προκαλούν την ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη, αρθρίτιδας, οφθαλμικών παθήσεων, χολοκυστίτιδας, κυστίτιδας, ηπατίτιδας, ουρηθρίτιδας, παγκρεατίτιδας, μυοκαρδίτιδας, πνευμονίας (πνευμονία). Δεν έχει νόημα να περιγράψουμε τα συμπτώματα όλων των ασθενειών που αναφέρονται παραπάνω, η περιγραφή των οποίων είναι διαθέσιμη στις σχετικές σελίδες του ιστότοπου.

Τα παράσιτα που λαμβάνουν τροφή από τον ξενιστή τους προκαλούν έλλειψη σιδήρου, πρωτεϊνών, καλίου, αμινοξέων, μαγγανίου, βιταμινών και πολλών άλλων ωφέλιμων μικρο-στοιχείων στο σώμα του. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ασθενείς παραπονιούνται για γενική αδυναμία, σοβαρή κόπωση και πονοκέφαλο. Ακόμη και με καλή διατροφή, αυτοί οι ασθενείς χάνουν βάρος. Αλλά μερικές φορές η παχυσαρκία συμβαίνει με μεταβολικές διαταραχές που εμφανίζονται με κάποια ελμινθίαση: σκουλήκι ταινίας βοείου κρέατος και σκουλήκι ευρείας ζώνης.

Νύχια και μαλλιά θαμπά και σπασμένα. Η επίμονη κακή υγεία που σχετίζεται με ανεπάρκεια βιταμινών Β μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, νευρικότητα και ανεξήγητη ευερεθιστότητα σε ενήλικες. Και στα παιδιά, καθορίζεται η καταλληλότητα της συμπεριφοράς. Παθογόνα που παρασιτίζουν το συκώτι προκαλούν κακό ύπνο με συχνές πρωινές αφύπνιση. Οι ασθενείς έχουν προβλήματα μνήμης, η κακή αφομοίωση διδακτικού υλικού και η επικοινωνία με άλλους είναι κάπως δύσκολη.

Ο κύστης της ταινίας χοιρινού κρέατος εισέρχεται στον εγκεφαλικό ιστό και συμβάλλει στην εμφάνιση σπασμωδικών επιληπτικών κρίσεων. Υπάρχουν επίσης παραβιάσεις της γλώσσας και της όρασης, της κίνησης και της ευαισθησίας, παραλήρημα και παραισθήσεις, ασυνείδητο. Η αφθονία των σοβαρών συμπτωμάτων οδηγεί συχνά τους γιατρούς να υποψιάζονται τον σχηματισμό όγκων του εγκεφάλου.

Οι ασθενείς παραπονιούνται για διακοπές (αρρυθμίες) στην εργασία της καρδιάς, αίσθημα παλμών, κνησμό του δέρματος με εξανθήματα στην επιφάνεια. Η παρουσία προνυμφών παρασίτων στους πνεύμονες οδηγεί στην ανάπτυξη αποφρακτικής βρογχίτιδας και ακόμη και βρογχικού άσθματος. Το βρογχικό δέντρο επηρεάζεται συχνά από τις προνύμφες των αυγών Ascaris και Toxocara, Cysticercus ή ταινίες χοιρινού κρέατος.

Λιγότερο συχνά, τα παράσιτα μολύνουν τα εσωτερικά στρώματα του δέρματος και προκαλούν δυσφορία με τη μορφή συρρίκνωσης και σμήνους, ψώρα. Όλοι οι τύποι παθογόνων που προκαλούν παρασιτικές ασθένειες μπορούν να καταστέλλουν ενεργά τις προστατευτικές ιδιότητες του οργανισμού ξενιστή. Ο μηχανισμός της παθολογίας συνίσταται στην παραγωγή αντι-ενζύμων από παράσιτα, τα οποία εμποδίζουν την πέψη της τροφής.

Σε αυτή τη βάση, εάν υπάρχουν εντερικές λοιμώξεις, οξείες αναπνευστικές παθήσεις, δηλητηρίαση και κρυολογήματα, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ανάπτυξης ογκολογικών παθολογιών. Μια κλινική εξέταση αίματος δείχνει σημάδια αναιμίας (αναιμία), ηωσινοφιλίας, φολικού οξέος, πρωτεΐνης, βιταμίνης Β12 και ανεπάρκειας σιδήρου.

Με διάφορες ελμινθίαση, παρατηρούνται τα παραπάνω συμπτώματα και ορισμένα άλλα συμπτώματα. Όλα εξαρτώνται από τη θέση του παρασίτου. Οι οφθαλμικές παθήσεις είναι πιθανές: ραγοειδίτιδα, επιπεφυκίτιδα, βλάβη του φακού και του αμφιβληστροειδούς, ακόμη και πλήρης απώλεια της όρασης.

Διάγνωση παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα

Πριν συνταγογραφήσει θεραπεία, ο θεράπων ιατρός εξετάζει διεξοδικά τον ασθενή για να διευκρινίσει τη διάγνωση της νόσου. Η βακτηριολογική εξέταση των περιττωμάτων στα οποία βρίσκονται τα αυγά ελμινθών τον βοηθάει σε αυτό. Οι προνύμφες χοιρινού σκουλήκι συχνά απομονώνονται στον σάκο του επιπεφυκότα. Οι μακρόχρονοι ενήλικοι σκουλήκια πετούν πολλές δεκάδες εκατοστά μακριά από το ορθό με ενεργή σωματική άσκηση ή άσκηση.

Τα αυγά και οι προνύμφες όλων των τύπων παρασίτων εντοπίζονται εξετάζοντας τα κόπρανα κάτω από μικροσκόπιο. Ωστόσο, υπάρχουν συχνά δυσκολίες στον εντοπισμό του αιτιολογικού παράγοντα της νόσου. Μπορεί να μην είναι ορατά στα κόπρανα. Μια βιοχημική εξέταση αίματος δείχνει την παρουσία ανοσοσφαιρίνης κατηγορίας G και την κατάσταση ανοσίας, η οποία μειώνεται όταν επηρεάζονται τα παράσιτα. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως δείκτης του τύπου του παθογόνου.

Επομένως, το αποτέλεσμα της έρευνας μπορεί να παραμείνει θετικό για λίγα χρόνια. Φυσικά, η παρουσία στο σώμα μιας μεγάλης συσσώρευσης παρασίτων οδηγεί σε σημαντική μείωση της ανοσίας, μείωση του τίτλου των ανοσοσφαιρινών ή πλήρη απουσία τους. Η ανοσοσφαιρίνη κατηγορίας Μ βρίσκεται στην οξεία περίοδο εισβολής, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η παρουσία αυτής της ανοσοσφαιρίνης δείχνει αξιόπιστα την παρουσία παρασίτων στο σώμα.

Πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σώμα

Ο γιατρός συνταγογραφεί θεραπεία κυρίως για ασθενείς με εμφανή σημάδια μόλυνσης με παράσιτα: χρήση άπλυτων λαχανικών και (ή) φρούτων, βοτάνων, φτωχών επεξεργασμένων φετών, επαφή με ζώα, πιπίλισμα των δακτύλων και δάγκωμα των νυχιών τους. Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός συνταγογραφεί ξεχωριστά περίπλοκη θεραπεία, καθώς η ακατάλληλη θεραπεία συχνά οδηγεί σε σοβαρές επιπλοκές.

Για παράδειγμα, η λήψη φαρμάκων κατά των ταινιών χοιρινού κρέατος μπορεί να κατακερματιστεί το παθογόνο και να εξαπλώσει τα μέρη του σε διαφορετικά όργανα και τις επακόλουθες συνέπειες.

Ειδικά παρασκευάσματα διασφαλίζουν την εξάλειψη των απλούστερων παρασίτων. Το θεραπευτικό σχήμα αναπτύσσεται ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο του παθογόνου, τις πιθανές παρενέργειες και την ηλικία του ασθενούς. Συνήθως δύο ή περισσότερες συντηρητικές θεραπείες πραγματοποιούνται σε απόσταση τριών εβδομάδων. Τα προβιοτικά βοηθούν ενεργά στην καταπολέμηση των παρασίτων που έχουν εισέλθει στο σώμα και ομαλοποιούν την ενεργή μικροχλωρίδα. Βοηθούν επίσης τα φυσικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση - γάλα ζύμωσης, κεφίρ και άλλα -. Τα προϊόντα αποσύνθεσης των παρασίτων (τοξίνες) απομακρύνονται αποτελεσματικά από το σώμα από μια ομάδα εντεροπροσροφητικών.

Εάν ένας ασθενής εμφανίσει εξανθήματα και αλλεργικές αντιδράσεις, τα αντιισταμινικά προστίθενται στην κύρια θεραπεία.

Λαϊκές θεραπείες κατά των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα

Η παραδοσιακή ιατρική έχει πολλές θεραπείες και συνταγές για τα παράσιτα. Οι πρόγονοί μας, που δεν είχαν σύγχρονα φάρμακα, εκτρέφουν με επιτυχία τα ελμίνθια με σκόρδο, κρεμμύδια, σπόρους κολοκύθας, λάδι κολοκύθας, κόκκινη πιπεριά, τζίντζερ, μουστάρδα, χρένο, πικρό σκουλήκι, σκελίδες, μαύρα και μαντσούλια, αβάν, ήσυχο, φλοιό ροδιού, chanterelles (μανιτάρια), καρότα και φράουλες.

Marigold, saussurea, φύλλα σταφίδας, lespedets, τουρσί λάχανο, κύμινο και άνηθο, φράουλες και φύλλα σημύδας βοηθούν να απαλλαγούμε από τα πιο απλά παράσιτα.

Συνταγές παραδοσιακής ιατρικής για παράσιτα

  • Συνταγή Αρ. 1.Κόψτε ένα κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ρίξτε ένα ποτήρι βραστό νερό σε ένα θερμό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 12 ώρες και στη συνέχεια φιλτράρετε. Πιείτε όλο το περιεχόμενό του το επόμενο πρωί με άδειο στομάχι.
  • Συνταγή αρ. 2.Ανακατέψτε 100 g θρυμματισμένων σπόρων κολοκύθας με 100 g ζάχαρης. Πάρτε από το στόμα το πρωί πριν από το πρωινό για 3 κουταλιές της σούπας. Κουτάλι το μείγμα και πιείτε αμέσως 3 κουταλιές της σούπας. Κουτάλια καστορέλαιο.
  • Αριθμός συνταγής 3.Ρίξτε ένα ποτήρι βραστό νερό πάνω από 2 κουταλιές της σούπας. Κουταλιές της σούπας ξηρά φύλλα αψιθιάς, αφήστε για τρεις ώρες, στραγγίξτε. Αντιμετωπίστε 10 ημέρες στη σειρά και πάρτε 3 κουταλάκια του γλυκού το πρωί με άδειο στομάχι.
  • Συνταγή αρ. 4.Χρησιμοποιείται σε ασθενείς με ευαίσθητα στομάχια. Επιμείνετε 6 ώρες σε 2 κουταλιές της σούπας. Κουταλιές της σούπας από χαμομήλι και φλοιό θαλάσσιου buckthorn σε ένα ποτήρι βραστό νερό. Φιλτράρετε και πίνετε ολόκληρη την έγχυση το πρωί με άδειο στομάχι.
  • Συνταγή Αρ. 5.Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού. Φλοιός βελανιδιάς, θαλασσινό ιπποφαές, ήσυχο και χαμομήλι φάρμακο. Επιμείνετε το μείγμα σε μισό λίτρο βραστό νερό για 6 ώρες. Φιλτράρετε και πίνετε 100 ml το πρωί πριν από το πρωινό. Η θεραπεία σε όλες τις περιπτώσεις είναι μεγάλη - από 40 έως 90 ημέρες. Παρά το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα των φυτικών προϊόντων είναι μικρότερη από εκείνη των φαρμακευτικών παρασκευασμάτων, βελτιώνουν τη λειτουργία του ήπατος και του γαστρεντερικού σωλήνα, τη γενική κατάσταση του ασθενούς και δεν επιτρέπουν την επανεμφάνιση. Τα χολερικά βότανα απομακρύνουν τα παράσιτα από τη χοληδόχο κύστη και τους αγωγούς.
  • Συνταγή αρ. 6.Χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή πρωτόζωων. 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. Ρίχνουμε ψιλοκομμένη σαουζουρία με ένα ποτήρι βραστό νερό, αφήστε για τρεις ώρες και διηθήστε. 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. 3 r / d πριν από το γεύμα σε 30-40 λεπτά.
  • Συνταγή αρ. 7.Επίσης φτιαγμένο από πρωτόζωα. Η σύνθεση περιέχει ίσα μέρη θρυμματισμένα βότανα από μέντα και σινέφιλλο, ρίζα ελεκαμπάνης και αμμώδη άνθη. Επιμένουμε για 3 ώρες (2 κουταλιές της σούπας μείγμα σε 500 ml βραστό νερό). ⅓ φλιτζάνι τρεις φορές την ημέρα για ένα μήνα πριν από τα γεύματα για 1 ώρα.

Εάν δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία, επαναλάβετε την πορεία της θεραπείας.